Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1926 yılında açılmıştır ve çeşitli binalarda eğitim öğretim hizmeti vermiştir.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Halen hizmet verdiği binanın A Bloğuna 1972 - 1973 Eğitim Öğretim yılında taşınmıştır.

2013 yılında halen B Blok olarak hizmet veren bina, Milli Eğitim Müdürlüğünün, Hükümet Konağına taşınmasıyla okulumuza devredilmiştir.

1976 - 1990 yılları arasında okulumuzda öğretmenlik yapan merhume Aycan ÇALTEKİN´ in eşi, Mardin Valiliğine başvurarak, Okulun adının Sakarya Aycan Çaltekin olarak değiştirilmesi koşuluyla okulu genel bir onarımdan geçirmek istediğini beyan etmiş ve bu talep Valilikçe kabul edilmiştir.

2003 - 2004 Eğitim Öğretim yılından bu yana Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu olarak hizmet veren okulumuz, 2012 - 2013 Öğretim yılının başından itibaren Milli Eğitim Bakanlığının (4+4+4) 12 yıl Zorunlu Eğitim Sistemi kapsamında İlkokula dönüştürülmüştür.